Christopher Kullenberg: Det nätpolitiska manifestet (2010) [Swedish]

9 December 2011, dusan

Mikroskopiska händelser förändrar internets karaktär. En enda tunnel eller en enda koppling kan förändra ett händelseförlopp radikalt. En bild inifrån en diktatur, ett läckt handelsavtal från en korrupt regim, ett stycke programkod eller en vittnesbörd kan smitta och spridas som en löpeld mellan internets noder. Det främsta kännetecknet för det öppna nätet är att vi inte kan veta vad som kommer att hända imorgon.

Det nätpolitiska manifestet är den tredje boken i serien Ink manifest. Den tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras. Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv. Nätet är en möjlighet till politisk kamp och frigörelse, men det kan också utgöra ett verktyg för övervakning och repression. Genom en analys av de senaste årens konflikter kring The Pirate Bay-rättegången och genomdrivandet av FRA-lagen, men även globala nätrelaterade händelser som demonstrationerna i Iran och hjälpkonvojen till Gaza, visar Christopher Kullenberg vägen till ett kompromisslöst nätpolitiskt motstånd med räckvidd långt utanför fiberkanalerna.

Publisher Ink bokförlag, 2010
ISBN 9789197846912
80 pages

Author and Reviews
Publisher

PDF (updated on 2013-9-30)
Torrent (updated on 2012-6-3)


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind